Κριτική Επιτροπή

Η κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελείται από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, αρχιτέκτονες και ειδικούς επιμέρους τομέων, όπως της διακόσμησης, του φωτισμού και του μάρκετινγκ

Θεόδωρος Χαραγκιώνης

Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Εκτελεστικός Πρόεδρος, Ακροπόλ Χαραγκιώνης ΑΕ

Ο Θεόδωρος Ν. Χαραγκιώνης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ακροπόλ Χαραγκιώνης ΑΕ, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948 και είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών. Η επαγγελματική του εμπειρία έχει ενισχυθεί από μεταπτυχιακά προγράμματα στο University of Shopping Centers το 1987 στην Atlanta (GA) και το 1988 στο San Francisco (CA), διοίκηση επιχειρήσεων το 1996 στο Stanford University, Palo Alto (CA), εξελιγμένη ανάπτυξη και διοίκηση ακινήτων και πολεοδομικό σχεδιασμό τα έτη 2001, 2002, 2003 στο Harvard G.S.D. Boston (MA) και ηγεσία το 2004 στο London Business School.

Από μικρή ηλικία απασχολήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Ακροπόλ Χαραγκιώνης και επέβλεπε την ανάπτυξη επαγγελματικών κτιρίων, πολλά από αυτά διατηρητέα. Το 1985 ανέλαβε τον σχεδιασμό των νέων αναπτύξεων του ομίλου, όπου από το πρώτο του έργο, το ΜΕΛΑΘΡΟΝ στην οδό Τσακάλωφ 5 στο Κολωνάκι, έτυχε διεθνούς αναγνώρισης από το International Council of Shopping Centers (ICSC), με τη βράβευσή του το 1990 στο Ελσίνκι για τη «σημαντικότητα της εμπνευσμένης βελτιστοποίησης της γης», ενώ μπήκε στο βιβλίο Guinness ως το πιο μικρό εμπορικό κέντρο του κόσμου. Από το 2002 κατέχει τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου της ΑΚΡΟΠΟΛ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗΣ, εξακολουθώντας να είναι επί κεφαλής του τμήματος ανάπτυξης και σχεδιασμού του ομώνυμου ομίλου.

Το 2005 εγκαινιάσθηκε το πρώτο διεθνούς τύπου εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο συμμετείχε μετοχικά και σαν Πρόεδρος της Sierra-Charagionis, ενώ το 2013 μετέτρεψε το ηλικίας 100 ετών πρώτο κτίριο από μπετόν στην Ελλάδα -ένα τρίφατσο κτίριο γραφείων στην καρδιά του Πειραιά- σε εμπορικό κατάστημα επιφανείας 4.000τμ, δείχνοντας τον δρόμο στην H&M που το μίσθωσε, για δημιουργία μεγάλων καταστημάτων στη χώρα μας.

Συμμετοχή σε Συμβούλια:

  • Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Εμπορικών Κέντρων (ICSC), από το 1985
  • Μέλος του Urban Land Institute, από το 1990
  • Μέλος της κριτικής επιτροπής ICSC που ελέγχει και βραβεύει ετήσια τα καλύτερα ευρωπαϊκά κέντρα 1993-1999
  • Πρόεδρος της ίδιας επιτροπής 1997-1999
  • Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής του ICSC, 2006
  • Μέλος του ΔΣ του ICSC Europe, 2006
  • Πρόεδρος ΔΣ Συνδέσμου Επένδυσης και Ανάπτυξης Ακινήτων (ΣΕΑΑΚ), 2013

Άγγελος Αγγελόπουλος

Interior Designer

Ο Άγγελος Αγγελόπουλος έκανε σπουδές κινηματογράφου και θεάτρου και κατόπιν ειδικεύτηκε στην σκηνογραφία και την ενδυματολογία. Εργάζεται ως interior designer από το 1989. Το 1990 σχεδίασε το πρώτο του ξενοδοχείο, το «Andromeda Athens», το οποίο εκείνη την εποχή ήταν ανάμεσα στα ελάχιστα boutique hotels στην Ευρώπη. Από το 1999 έχει σχεδιάσει πάνω από 40 ξενοδοχεία, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν boutique hotels.

Ανάμεσα στα projects του περιλαμβάνονται ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα, ξενοδοχεία, clubs, café, εστιατόρια, καταστήματα, εκθεσιακοί χώροι, επαγγελματικοί χώροι γραφείων κλπ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και έχει ολοκληρώσει πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του έχουν πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη, τη Νέα Υόρκη και τελευταία στη Φλόριντα και το New Jersey. Τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τον σχεδιασμό των έργων. Αυτό περιλαμβάνει τις όψεις των κτιρίων, την εσωτερική διαρρύθμιση, την επιλογή των επίπλων και του εξοπλισμού, τον σχεδιασμό επίπλων, φωτιστικών και υφασμάτων, την αρχιτεκτονική τοπίου και τη μελέτη φωτισμού.

Το ξενοδοχείο ΜYKONOS THEOXENIA του Ομίλου Louis το οποίο σχεδίασε ο Άγγελος Αγγελόπουλος, συμπεριλήφθηκε στο TRAVELLER CONDE NAST, ως ένα από τα 30 καλύτερα σχεδιασμένα ξενοδοχεία στον κόσμο.

Το Νοέμβριο του 2005 σε τελετή που έγινε στο Παρίσι, στο Hilton Paris Arc de Triomphe το MYKONOS THEOXENIA βραβεύτηκε ανάμεσα σε 130 ξενοδοχεία ως ένα από τα τρία καλύτερα ξενοδοχεία παγκοσμίως στην κατηγορία «Best Innovative Concept».

Το έργο του δημοσιεύεται συχνά στον ελληνικό και διεθνή τύπο, όπως το ιαπωνικό CASA BRUTUS, το γαλλικό MARIE CLAIRE, το TRAVELLER CONDE NAST, το πορτογαλικό CASA CLAUDIA, το ρουμανικό ELLE DECO, την ιταλική έκδοση του AD, Italy, το Hong Kong HOME JOURNAL, το ρωσικό 100% DESIGN, το VOGUE (USA EDITION), καθώς και σε διεθνείς εκδόσεις και λευκώματα, όπως το «Worlds Coolest Hotel Rooms» και σε Luxury Hotel Guides, επανειλημμένως. Βραβεύθηκε ως διακοσμητής της χρονιάς για το έτος 2004 από τον όμιλο Antenna. Το 2010 οι εκδόσεις Taschen συμπεριέλαβαν μία από τις δουλειές του στην έκδοση INTERIORS NOW VOL.1 και την επέλεξαν ως εξώφυλλο του βιβλίου.

O Άγγελος Αγγελόπουλος συμπεριλαμβάνεται τα τελευταία 11 χρόνια ανάμεσα στους καλύτερους designers του κόσμου από τον οίκο Andrew Martin, στην πολυτελή έκδοση διεθνούς κύρους Interior Design Review, που θεωρείται η βίβλος του INTERIOR DESIGN και περιλαμβάνει τους LEADING DESIGNERS OF THE WORLD, για τις εκδόσεις «Interior Design Review» (από το 2005 έως και το 2015).

Νίκος Βρατσάνος

Αρχιτέκτονας

Ο Νίκος Βρατσάνος σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, όπου και δούλεψε στο γραφείο του S.Eckstut. Διατηρεί γραφείο μελετών και κατασκευών με τη Νάντια Κούλα (www.vratsanos-coula.com). Υπήρξε, για 25 χρόνια, βασικό στέλεχος του γραφείου μελετών του Αλ.Τομπάζη, με συνεργασία σε πληθώρα έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική.

Παράλληλα με τη μελετητική δραστηριότητα, ο Ν. Βρατσάνος ασχολείται με την ελεύθερη αρθογραφία σε πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά έντυπα, καθώς και με την επιμέλεια και συμμετοχή σε εκθέσεις και συνέδρια.

Νίκος Θεοδωρακόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός, Αρχιτέκτονας, ιδρυτής, Design Team

Ο Νίκος Θεοδωρακόπουλος είναι αρχιτέκτονας με βαθιά εμπορική σκέψη αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρίας ως τεχνικός σύμβουλος επί σειρά ετών στους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους εντός και εκτός συνόρων.

Το 1989 ιδρύει την αρχιτεκτονική εταιρία Design Team και μέχρι σήμερα δημιουργεί αρχιτεκτονικές και εμπορικές τάσεις με τις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές εφαρμογές, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό του έναν μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Αρχιτεκτονικής στην Ιταλία.

Kωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Designer, Branding Strategist

Ο Κώστας Λαμπρόπουλος διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε συνεργασίες με επιχειρήσεις προκειμένου να αναπτύξουν την εικόνα τους, ώστε να κλείσουν το χασμα ανάμεσα στο όραμα της επωνυμίας τους και της πραγματικότητας των επιχειρήσεών τους.

Ως στρατηγικός σύμβουλος κατευθύνει οργανισμούς να χρησιμοποιούν τα εμπορικά τους σήματα για να εκφράσουν τον πολιτισμό των επιχειρήσεων τους, ώστε να παράγουν σταθερότερα και πιο βιώσιμα αποτελέσματα -επηρεάζοντας παράλληλα και την εμπειρία των πελατών τους, σε αντιδιαστολή από εκείνες τις επιχειρησεις που απλώς εκφράζουν ή προωθούν τις μάρκες τους.

Είναι ο ιδρυτής της Bonjour Design Consultants και της Zeitkronen Techniken, με τις οποίες τα τελευταία 15 χρόνια παρείχε ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε επιχειρήσεις λιανικής στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη σε επίπεδο Identity, Branding, Retail Design και Turn-Key Project Management.

Τώρα δραστηριοποιείται στο εξωτερικό ως στρατηγικός σύμβουλος στην ανάπτυξη προγραμμάτων Branding και Retail design.

Βασίλης Μπασκόζος

Αρχιτέκτονας

Ο Βασίλης Μπασκόζος και η Δαρεία Τσαγκαράκη είναι τα ιδρυτικά μέλη του αρχιτεκτονικού γραφείου «ΜΟΒ αρχιτέκτονες». Το γραφείο μέχρι σήμερα έχει αναλάβει κτιριακά έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας όπως: βιομηχανικά κτίρια, κτίρια γραφείων, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, δημόσιους υπαίθριους χώρους, πολλές κατοικίες και συγκροτήματα κατοικιών, καθώς επίσης και εσωτερικούς χώρους.

Η ομάδα έχει προταθεί δύο φορές ως ελληνική συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «Βραβεία Mies Van Der Rohe» (2003, 2005). Στον θεσμό του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ) «Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2004» τιμήθηκε με Α’ βραβείο καλύτερης κατοικίας για τα έτη 1999 – 2004 για το έργο «Εξοχική Κατοικία Στο Πόρτο Ράφτη». Το 2008, το έργο «Συγκρότημα κατοικιών στο Πόρτο Ράφτη (four houses)» έλαβε διάκριση «waf shortlisted» και παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό «World Architectural Festival Awards» στην κατηγορία «Private house». Στον θεσμό του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) «Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2010», το έργο «Κατοικία στο Χαλάνδρι», τιμήθηκε με το Α’ Βραβείο στην κατηγορία «Υλοποιημένο Έργο για τα έτη 2005 – 2010». Το 2016, η μελέτη «Liaisons» κέρδισε το βραβείο της κατηγορίας «Residential» στον διεθνή διαγωνισμό «MIPIM Architectural Review Future Projects Award» και έλαβε διάκριση «waf shortlisted» στον διαγωνισμό «World Architectural Festival Awards 2016» στην κατηγορία «Residential – Future Projects».

Τα έργα της ομάδας παρουσιάζονται συχνά στις εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όπως η έκθεση Μεσογειακής Αρχιτεκτονικής στο Montpellier της Γαλλίας το 2000, η έκθεση «Athens – scape: the 2004 olympics and the metabolism of the city» – Florence Hall – Riba στο Λονδίνο, η Γ’ Μπιενάλε Νέων Αρχιτεκτόνων 2001, η Έκθεση «On: the Modern and the Contemporary in European and Japanese Culture» στο Τόκιο, η Έκθεση Βιομηχανικής Αρχιτεκτονικής 1997 κλπ. Τον Μάρτιο του 2013 πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη μονογραφική έκθεση υπό τον τίτλο «ΜΟΒ αρχιτέκτονες: Έργα και προσεγγίσεις». Την έκθεση διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σε συνεργασία με τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής. Το 2014 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 14ης Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, η ομάδα συμμετέχει στην ομαδική έκθεση αρχιτεκτονικής με θέμα: «TIME, SPACE, EXISTENCE» στο Palazzo Bembo και παρουσιάζει την εγκατάσταση με τίτλο «Boundaries» (Όρια).

Τα έργα του γραφείου παρουσιάζονται επίσης συχνά στον τεχνικό και αρχιτεκτονικό τύπο όπως: Αρχιτεκτονικά Θέματα, Θέματα Χώρου και Τεχνών, Κτίριο, Ελληνικές Κατασκευές, L’ architettura (Ιταλία), Via Arquitectura (Ισπανία), DBZ (Γερμανία), Architecture Mėditerranėenne (Γαλλία) , Abstract (Βέλγιο), Stavba (Τσεχία), Design Vision HK (Χονγκ Κόνγκ) κλπ.

Γιώργος Πανηγυράκης

Καθηγητής, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

O Γεώργιος Πανηγυράκης είναι καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) από το 2002. Είναι πτυχιούχος της AΣOEE, κάτοχος M.Sc. στη Διοικητική Μάρκετινγκ και κάτοχος Ph.D. στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων και τη Διαφήμιση από το University College of Wales, M. Βρετανία.

Έχει διδάξει σαν τακτικός καθηγητής στο Groupe ESSEC, Paris (Γαλλία) και στο University of Stirling, Stirling (M. Βρετανία), ενώ έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων στη Γαλλία, την Ισπανία και την Κίνα. Από το 1998 διδάσκει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Το 2004, 2006 και 2008 εκλέχθηκε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών και από το 2016 είναι αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου.

Το ερευνητικά του ενδιαφέροντα καλύπτουν τους χώρους της Διοίκησης των Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ, της Ολοκληρωμένης Επικοινωνίας, της Διοίκησης Επώνυμου Προϊόντος, του Διεθνούς Εξαγωγικού Μάρκετινγκ και του Μάρκετινγκ Υπηρεσιών.

Έχει γράψει 12 βιβλία πάνω στα θέματα ενδιαφέροντός του, ενώ έχει δημοσιεύσει πάνω από 80 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια, επιστημονικούς τόμους και ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως: «Corporate Communications: an International Journal», «Journal of Marketing Communications», «International Journal of Advertising» κά.

Έχει παρουσιάσει έναν μεγάλο αριθμό εργασιών του στη Βρετανική, Γαλλική, Ευρωπαϊκή, Αμερικανική και Παγκόσμια Ακαδημία Μάρκετινγκ, στις οποίες είναι μέλος.

Είναι σύμβουλος, εκπαιδευτής και συνεργάτης στην εκπόνηση μελετών σε Διεθνείς Οργανισμούς σε Εθνικούς Οργανισμούς και σε πολλές επιχειρήσεις.

Ρένα Σακελλαρίδου

Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.

Πήρε το δίπλωμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού το 1979 από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ με άριστα, (υπότροφος ΙΚΥ σε όλα τα έτη σπουδών). Στο διάστημα 1979-1982 φοίτησε με υποτροφία (UBC Graduate Fellowship) στην Αρχιτεκτονική Σχολή του University of British Columbia, στο Βανκούβερ του Καναδά, με εξειδίκευση στον Αρχιτεκτονικό Προγραμματισμό, την Περιβαλλοντική Ψυχολογία και τη Σημειωτική του Χώρου, (πρόγραμμα διετές με διατριβή τύπου MPhil). Στην διατριβή της επικεντρώθηκε στη θεωρία του σχεδιασμού και του νοήματος του αρχιτεκτονικού έργου (MArch 1982). Της απενεμήθη το βραβείο Wolfgang Gerson για αριστεία στις σπουδές.

Εκπόνησε ως υπότροφος του ΙΚΥ διδακτορική διατριβή στην Bartlett School of Architecture and Planning, University College London (Ph.D 1994) με επιβλέποντα τον Prof. Bill Hillier. H διατριβή της αφορούσε στο ζήτημα της λογικής της αρχιτεκτονικής σύνθεσης, της κεντρικής ιδέας και της ανάλυσης του προσωπικού ιδιώματος.

Είναι καθηγήτρια του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.
Έχει περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων, καθώς και συμμετοχές με ανακοινώσεις σε συνέδρια και στρογγυλά τραπέζια. Έχει συγγράψει ή συμμετάσχει στην συγγραφή 2 αρχιτεκτονικών μονογραφιών (έκδοση σε αγγλικά, ιταλικά και κινέζικα).

Το ερευνητικό έργο της εκτείνεται στους τομείς του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και της ανάλυσης της αρχιτεκτονικής σύνθεσης, της κεντρικής ιδέας, της προσωπικής αρχιτεκτονικής γραφής και του νοήματος του χώρου.

Έχει ιδιαίτερα εκτενές εφαρμοσμένο αρχιτεκτονικό έργο ως ιδρυτικό μέλος του αρχιτεκτονικού γραφείου SPARCH SAKELLARIDOU / PAPANIKOLAOU ARCHITECTS, (www.sparch.gr), με γραφεία στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Το έργο αυτό είναι αναγνωρισμένο διεθνώς, μεγάλο δε μέρος του είναι υλοποιημένο (έχει βραβευτεί με περισσότερα από 20 βραβεία σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, εκ των οποίων τα 12 είναι πρώτα βραβεία). Είναι ευρύτατα δημοσιοποιημένο στην Ελλάδα και διεθνώς και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 20 διαλέξεις στην Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, ΗΠΑ, Αυστραλία. Έχει βραβευθεί με 12 διεθνή και ελληνικά βραβεία αρχιτεκτονικής, μεταξύ των οποίων: High Commendation World Architecture Festival 2008, 2 υποψηφιότητες για το βραβείο Mies van der Rohe 2003 και 2008, Βραβείο ΕΙΑ 2000, 2 Ειδικές Mνείες ΕΙΑ 2008 και 2013, Βραβείο Άρη Κωνσταντινίδη 2005, 2 Iconic Buildings Awards του German Design Council 2013. Έχει εκτεθεί σε 36 εκθέσεις αρχιτεκτονικής, μεταξύ των οποίων στην Biennale Βενετίας και Triennale Μιλάνου, στο Παρίσι, Λονδίνο, Φραγκφούρτη, Βαρκελώνη, Ρόττερνταμ, Τόκυο.

Μάνθος Σαντοριναίος

Καλλιτέχνης – ερευνητής, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Ο Δρ. Μάνθος Σαντοριναίος είναι Καλλιτέχνης – Ερευνητής, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ελληνογαλλικού μεταπτυχιακού «Τέχνη, Εικονική πραγματικότητα και πολυχρηστικά συστήματα καλλιτεχνικής έκφρασης» ΑΣΚΤ Πανεπιστήμιο PARIS 8. Δραστηριοποιείται σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο σε θέματα που αφορούν στον Ψηφιακό Πολιτισμό. Σπούδασε στο Παρίσι στην Beaux Arts και στο Πανεπιστήμιο Paris 8.

Έχει σκηνοθετήσει ταινίες και εκπομπές για την τηλεόραση ( 1985 – 1995).

Τα έργα της πρώτης καλλιτεχνικής του περιόδου ανήκουν στον χώρο της βίντεο τέχνης και του πολυθεάματος, ενώ τα έργα της δεύτερης καλλιτεχνικής του περιόδου ανήκουν στο χώρο των διαδραστικών εγκαταστάσεων, της εικονικής πραγματικότητας και των δικτύων. Τα έργα αυτά έχουν παρουσιασθεί σε Φεστιβάλ και Μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τον ψηφιακό Πολιτισμό και έχει πρωτοστατήσει στην εξάπλωσή του στην Ελλάδα με την δημιουργία ειδικών χώρων (Τμήμα Τέχνης και Τεχνολογίας στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάννα Τούντα (1987), Κέντρο για τον Ψηφιακό Πολιτισμό Φούρνος (1992), Εργαστήριο πολυμέσων ΑΣΚΤ 2000, Ελληνογαλλικό Μάστερ Τέχνη και Εικονική Πραγματικότητα, καθώς και με την δημιουργία συνέδριων, σεμιναρίων και φεστιβάλ (Mediaterra).

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με το παραπάνω αντικείμενο, έχει επιμεληθεί τον κατάλογο «Games Realities» ( Mediaterra 06 ) και έχει γράψει το βιβλίο «De la civilisation du papier à la civilisation du numérique» (Από το πολιτισμό του χαρτιού στο ψηφιακό πολιτισμό – Harmattan, Παρίσι 2008).

Το 2013 τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με το παράσημο της Τάξης του Ακαδημαϊκού Φοίνικα.

Ειρήνη Σκαφίδα

Architectural lighting design

Η Ειρήνη Σκαφίδα έχει Bachelor στο Βιομηχανικό Σχέδιο (Industrial Design -IILevel) και Msc στον Σχεδιασμό Φωτισμού (Lighting Design – II level) από τη σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Ρώμης (Architecture Universita’ degli studi di Roma «La Sapienza»).Σήμερα είναι PhD ερευνητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, με κύριο αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες φωτισμού.

Έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία στον σχεδιασμό φωτισμού στην Ιταλία και την Ελλάδα. Έχει εργαστεί σε μια ευρεία γκάμα έργων φωτισμού στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, έχει δημοσιοποιήσει μια σειρά εργασιών σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.

Σέργιος Φωτιάδης

Διδάσκων, Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ιδρυτής, We design

Ο Σέργιος Φωτιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972, σπούδασε Industrial Design στο Rhode Island School of Design, έχει εργαστεί στην Rubbermaid, στην Αμερική, στη Maddison Limited, στην Αγγλία, στο διαφημιστικό γραφείο Ι.Ν. Λεούσης, και έχει διδάξει στην Σχολή Βακαλό. Το 2001 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο We design μαζί με τον αδερφό του Φίλιππο, αρχιτέκτονα, και τη Θεανώ Πετρίδου, γραφίστρια. Διδάσκει στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι προσκεκλημένος Λέκτορας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

Είναι συνιδρυτής και γραμματέας της ΜΚΟ για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη «Οργάνωση Γη».

Ασχολείται με τον σχεδιασμό και την παραγωγή αντικειμένων, επίπλων και ειδικών κατασκευών, τη μελέτη εσωτερικών χώρων, καταστημάτων και εκθεσιακών περιπτέρων, αλλά και με τη σκηνογραφία, στο θέατρο και την τηλεόραση, τη γραφιστική, τη γλυπτική.

ΔιοργάνωσηBoussias Communications

Official Publicationsσελφ σέρβις
Marketing Week

Μεγάλος ΧορηγόςStanley Black & Decker

Κοιτάζοντας τον χρόνο πίσω, όλα ξεκίνησαν από τρία άτομα: Frederick Stanley, Duncan Black, and Alonzo Decker. Τρία άτομα που με πάθος έχτισαν ισχυρές εταιρείες που ήταν τόσο περήφανοι, ώστε να τους δώσουν τα ονόματά τους.
Εκατοντάδες χρόνια αργότερα, είμαστε περήφανοι να συνεχίσουμε τα κληροδοτήματά τους, και είμαστε περήφανοι για να συνεχίσουμε το όνομα τους.
H StanleyBlack&Decker, κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία εργαλείων παγκοσμίως διαθέτει τεράστια γκάμα εργαλείων χειρός και ηλεκτρικών έχοντας κάτω από την ομπρέλα της μεγάλα και αξιόπιστα brands. Με 26 χρόνια παρουσίας στην ελληνικό χώρο και δραστηριοποιούμαστε σε Κύπρο, Ισραήλ και Αλβανία.
Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε τα κατάλληλα εργαλεία σε κάθε επαγγελματία και μη ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται σε κάθε πρόκληση. Να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης με τους πελάτες μας και να μεγαλώνουμε την οικογένεια της Stanley Black & Decker.
Η μεγάλη γκάμα που διαθέτουμε αποτελείται από μέσα αποθήκευσης (εργαλειοφορείς, πάγκοι,φορητά μέσα αποθήκευσης κλπ) εργαλεία χειρός (κλειδιά, κατσαβίδια, πένσες, σφυριά κλπ) καθώς και εξειδικευμένα εργαλεία (για το αυτοκίνητο, την ηλεκτρολογία, την αεροναυπηγική, την βιομηχανία κλπ) για να καλύπτει τις ανάγκες κάθε κύκλου εργασιών.
Εργαλεία για όλες τις χρήσεις και εφαρμογές, σχεδιασμένα για να διευκολύνουν την εργασία, με αξιοπιστία και αντοχή στην χρήση.

Υπο την ΑιγίδαΧορηγοί Επικοινωνίας